Što je to Iridologija?

Iridologija Split Hrvatska Studio One

Iridologija Split Hrvatska Studio One

U Studiju One se provode različite tehnike naturopatije koje provodi naturopata Valentina Grassitelli. Jedna od najzanimljivijih metoda je Iridologija. Iridologija nije puno poznata u Hrvatskoj. To je jedna prevencijska tehnika koja se jako popularna i često se primjenjuje svugdje po svijetu.

Jedan od razloga je taj što u Hrvatskoj nema fakulteta naturopatije niti naturopata koji bi to mogli raditi. Uz pomoć Iridologije čovjek može vidjeti na vrijeme predispozicije na određene bolesti (često opasne) i pravodobno ih spriječiti. Kaže se da je oko ogledalo duše, ali u oku se odražava sve ono što se događa i u našem tijelu. Sve promjene, bolesti, naša vitalnost i energija, psihičke sklonosti  i navike, sve to iskusni naturopat može pročitati iz vašeg oka.

Što je to Iridologija? 

Iridologija, odnosno, morfološko “čitanje” šarenice ima cilj otkriti čimbenike koji bi mogli biti važni za prevenciju bolesti te postizanje optimalnog stanja zdravlja. Temelji se na pretpostavci da šarenica, obojeni dio oka, predstavlja kartu na kojoj je prikazana cijela anatomija tijela i njezine funkcije.U Studiju One se provode različite metode naturopatije koje provodi naturopata Valentina Grassitelli. Jedna od najzanimljivijih metoda je Iridologija. Iridologija nije puno poznata u Hrvatskoj. To je jedna prevencijska tehnika koja se jako popularna i često se primjenjuje svugdje po svijetu. Jedan od razloga je taj što u Hrvatskoj nema fakulteta naturopatije niti naturopata koji bi to mogli raditi.

Iridološki pregled obavlja se iridoskopom. To je instrument sa posebnom optikom koja omogućuje istraživanje šarenice do najsitnijih mikroskopskih detalja. Pregledom šarenice se mogu utvrditi znakovi konstitucionalnih slabosti koje se često prenose s koljena na koljeno. Svaki znak priča svoju priču i daje naturopatu trag koji ga upućuje na mogući gubitak harmonije. Pomoću pravilne procjene i davanjem savjeta o načinu života može se vratiti mir našem tijelu i svijetu. Karta šarenice jasno pokazuje prirodni red i zakone našeg postojanja. To je knjiga koja čeka da je se pročita, razumije i koristi. Pokazuje nam smjer koji trebamo slijediti da bismo imali zdravo tijelo i um.

Čemu služi iridološki pregled?

Pojedinac je cjelina, ali svaki dio tijela nam govori o cijelom pojedincu. Tako su neki dijelovi tijela postali predmetom posebnog proučavanja različitih znanosti: okom ili šarenicom se bavi Iridologija. Naturopatska vizija iridologije ne predviđa dijagnostičku ulogu. Nije moguće predvidjeti ospice ili rak već se analizom može odrediti na kojem bi se području mogao razviti određeni poremećaj i gdje bi mogla nastupiti bolest. Može se vidjeti preopterećenost toksinima i sposobnost tijela da ih eliminira čime se pokazuje životna snaga pojedinca.

Ova tehnika je bitna ako promjena nije samo fizička već uključuje različite razine: mentalnu, emocionalnu, duhovnu, energetsku. Na ovaj način se može promatrati i prepoznati ono što utječe na osjećaj dobrobiti. Iridologija je metoda koja se bavi primarnim uzrocima lošeg stanja. Na primjer: poremećaj autonomnog živčanog sustava može biti izazvan nedostatkom nekog minerala (npr. magnezija).

Iridologija ima prediktivni karakter. Nakon određivanja individualnih slabosti, koje se možda još nisu ni pokazale, pristupa se različitim metodama kao npr. fitoterapiji, pravilnoj prehrani i raznim naturopatskim tehnikama kako bi se izbjegla manifestacija istih.

Za sve daljnje informacije možete se obratiti na dolje kontakte i više pročitati na www.naturaemente.com

Studio One Team