Voliš jogu, želiš produbiti svoje znanje i praksu?

Studio One provodi školu joge od 2014. godine. Škola danas djeluje u Splitu, Zagrebu i Rijeci. 13 generacija s više od 150 zadovoljnih polaznika. U tijeku je obuka (Hatha and Vinyasa Yoga Teacher Training Course) koja je počela u 10 mjesecu 2021 godine i završava u 5 mjesecu 2022. godine. UPISI U TIJEKU ZA NOVU ŠKOLU KOJA KREĆE U 9/10 MJESEC 2022 GODINE!

Program je verificiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja te certifikat/uvjerenje koja se dobije nakon završetka školovanja upisuje se u radnu knjižicu. Program je priznat i od Yoga Alliance RYT200 (200-hours standard) i nakon završetka škole dobiva se i Yoga Alliance diploma priznata svugdje u svijetu. Mi smo prva škola u Hrvatskoj koja je ujedinila ova dva certifikata.

Joga-škola-upisi-TT  Studio One škole   Joga-škola-Rijeka Edita Pushpami iskustvo joga škole Rijeka           

Škola je registrirana pri Hrvatskom savezu za jogu, a voditelj programa mr. sc. Damir Božinović je član upravnog odbora Hrvatskog saveza za jogu.

VIŠE O CERTIFIKATIMA: Nakon završetka škole dobije se uvjerenje priznato od Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se upisuje u radnu knjižicu. Jedino s ovom diplomom možete zakonski voditi svoje grupe u Hrvatskoj prema Zakonu o sportu (pročitati više ispod).

Također, edukacija je verificirana od strane svjetske organizacije Yoga Alliance. Polaznici nakon završnog ispita imaju izbor dali uzeti i diplomu Yoga Alliance RYT 200. Diploma škole verificirane od strane Yoga Allianze važeća je svugdje u svijetu. 

PROGRAM ŠKOLE je osmišljen kako bi zadovoljio različite potrebe ljudi koji žele postati joga učitelji. Također program je osmišljen i za sve one koji žele naučiti više o jogi, produbiti svoje znanje i praksu bez obzira hoće li jednog dana podučavati druge. Hatha Yogu radimo po Biharskoj školi jogi iz Indije.

TRAJANJE ŠKOLE: Škola započinje sa svojim programom u 10. mjesecu 2021. g., a završava u 5. mjesecu 2022.g. 

PRIZNAVANJE DIPLOMA: Za sve polaznike koji su prethodno završili određenu joga školu i već imaju joga diplomu (npr. Yoga Alliance) Škola će im to priznati. Polaznici mogu dobiti popust na cijenu i biti prisutni na određenim predavanjima (Prva pomoć, zaštita na radu, komunikacijske vještine itd). Prethodno se programi škola moraju uskladiti i nakon provjere dogovoriti iznos školarine.

MJESTA ODRŽAVANJA ŠKOLE:

STUDIO ONE – SPLIT, Gradišćanskih Hrvata 16, 21000 Split

JOGA PLEJS – ZAGREB, Savska cesta 141, 10000 Zagreb

UP TIME HUB – RIJEKA, Korzo 2a/4, 51000 Rijeka

TERMINI ODRŽAVANJA: Termine održavanja pogledajte na linku ovdje.Informacije o školi

ŠKOLARINA:

8 800 kn jednokratno – diploma Ministarstva znanosti i obrazovanja

9 500 kn u ratama – diploma Ministarstva znanosti i obrazovanja

10 100 kn jednokratno – diploma Ministarstva i Yoga Alliance

10 800 kn u ratama – diploma Ministarstva i Yoga Alliance

 

Napomena: Za Yoga Alliance diplomu polaznici se mogu odlučiti i tijekom nastave (ne trebaju se odlučiti prilikom upisa). Čak i nakon završetka škole i dalje imaju pravo na Yoga Alliance diplomu po istoj cijeni/razlici cijene.

UPISI ILI INFORMACIJE:
Za postupak upisa u Školu i detaljnije informacije, kontaktirajte nas na:

Mail: info@studioone.hr

Mob: 098 771 026

VODITELJ PROGRAMA: Dugogodišnji učitelj i praktikant joge mr. sc. Damir Božinović. 

Joga škola
O VODITELJU ŠKOLE:

Damir Božinović je dugogodišnji učitelj i praktikant joge (RYT-500). Doktorand na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Magistar znanosti (završio poslijediplomski studij također na Damir Studio One Split Kineziološkom fakultetu u Zagrebu). Jogu podučava od 2008 godine, a prakticira svakodnevno od 1998. godine.  Damir se zaljubio u jogu u svom prvom susretu s njom i od tada je prakticira i prenosi drugima sa ljubavlju. Nakon toliko godina u jogi i završenih više joga škola i tečajeva stekao je veliko iskustvo kako jogu na najbolji način približiti svim ljudima bez obzira na dob i trenutno tjelesno stanje.  Više o Damiru pročitajte na ovom linku.

ZAKONSKI OKVIRI:

Zakonom o sportu Republike Hrvatske NN 71/06, do 19/16, joga je definirana kao oblik sportske rekreacije pri čemu čl, 10. Zakona definira kako sportsku rekreaciju građana mogu podučavati kineziolog, trener prvostupnik ili osoba osposobljena certificiranim programom od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja kroz Ustanovu za osposobljavanje kadra u sportu (instruktor joge). Bez obzira na status osobe (zaposlena, volonter i član) isključivo provedbu sportske rekreacije mogu voditi prethodno navedene osobe. Sportska inspekcija vrši nadzor nad pilates i joga centrima. Inozemni tečajevi i licence bilo koje vrste ne zadovoljavaju navedene zakonske uvjete!

Kazna za pravnu osobu koja povjeri obavljanje poslova u sportu osobi bez kvalifikacija je od 30.000 do 100.000 kuna dok je kazna za fizičku osobu koja radi bez certifikata 10.000 – 15.000 kuna. (čl. 86. i 87. Zakona o sportu), uz moguće privremene zabrane rada do godinu dana.

PROGRAM:

I dio.

1. Osnove joge
2. Duboko razumijevanja joge i filozofija joge
3. Različite grane, stilovi i tradicije joge (Hatha, Vinyasa, Ashtanga i Yin Yoga).
• Veliki broj asana sa varijacijama, od početničkih, srednjih do naprednih. Dobrobiti i kontraindikacije
• Pozdrav Suncu – 12 osnovnih asana
• Pranayama – šest tipova pranayama – tradicionalni indijski sustav pranayama. Razumijevanje daha, prana i pranayama. Priprema za pranayamu. Značenje pranayama. Pranayama i um – transformacija uma kroz pranayamu
• Mudra i Bandhe
• Meditacija i joga nidra
• Meditacija i različite tehnike meditacije. Vođene meditacije i vizualizacije
• Hatha joga – sistem za pročišćavanje energetskih kanala. Anatomija joge (čakre, nadiji, prana, kundalini)
• Hatha joga (Patanjali – Yoga Sutra, Hatha joga pradipika)
• Šest klasičnih vježbi pročišćavanja: Trataka, Neti, Kapalabhati, Dhauti, Nauli i Basti
• Shankhaprakshalana – jedinstvena metoda detoksikacije
4. Šest terapeutskih djelovanja joge. Razumijevanje zdravlja i bolesti, jogijski koncept iscjeljivanja
5. Praktična primjena alata i tehnika joge za rad s emocijama: meditacija, koncentracija, opuštanje, yoga nidra, mantre, metoda i tehnike rada sa stresom

II dio

Anatomija i fiziologija
• Živčani, kardiovaskularni, respiratorni, endokrini sustav, probavni, reproduktivni, mokraćni sustav, lokomotorni sustav, osjetilni sustav

III dio

Um, tijelo i mozak
• Um i osobnost, Koncept uma, Razmijevanje osobnosti, Transformacija osobe, Yoga i psihologija

IV dio

Prehrana i životni stil (Life stlye).
• Studiranje pet elemenata i jogijske tehnike za balansiranje elemenata
• Utjecaj prehrane na zdravlje
• Hrana i um
• Vrste prehrane
• Razumijevanje stila života i utjecaj na zdravlje
• Stress managment – što je stres? Uzroci stresa, tipovi stresa, razumijevanje stresa i managment stresa kroz jogu.

V dio

 • Kvalitete učitelja joge
  • Kvalitete podučavanja. Proces učenja i podučavanja, potrebne kvalifikacije
  • Slaganje svih elementa joge u jednu vježbenu cjelinu
  • Asistencije, ispravljanja (verbalna, vizualna, ručna “hands-on”), prilagodba, varijacije
  • Praksa podučavanja, primanja povratnih informacija, promatranje, asistiranje, pomaganje, razmjena.
  • Grupno vježbanje

Tijekom nastave Studio One ugošćuje i gost-učitelje ne samo iz Hrvatske nego i svjetski priznate stručnjake, koji prezentiraju različite stilove joge.  

 Stjecanjem diplome za joga učitelje mijenjate svoj život na bolje, bez obzira je li to činite za sebe ili želite podučavati druge. 

Studio One team

Facebook stranica Studija One

Instagram 

Yoga škola Split Zagreb Rijeka

Edukacija transformacije