Iskustva polaznika joga škole

Ispod su prikazana iskustva polaznika samo iz posljednje generacije  joga škole 2018-2019 iz Zagreba i Splita zbog toga što ih je dosta i samo par starijih.

VelimirOsvrtStudioOne

“Postupnost, ujednačenost, kvaliteta, prihvaćanje, suradnja, znanje, predanost, otvorenost, jedinstvo, harmonija – to su mi nekako bile prve misli i dojmovi na završenu Damirovu školu joge. A onda sam nakon tih misli sabrao kako su sve to zapravo i kvalitete joge. odnosno da je sama Damirova škola joge – joga. Baš kao što je i Damir – joga. Nakon dugogodišnjeg strpljivog čekanja koju školu joge izabrati, dočekao sam. Sve preporuke!”

Velimir Ponoš

Zagreb, generacija 2018-19

“Nakon što su završila predavanja, mogu samo dati svoje skromno mišljenje i pokušati objektivno ocijeniti edukacijski program Škole za joga učitelje – “Hatha yoga teacher training course”, od strane “Studija One”. Ponajprije želim pohvaliti samog voditelja škole, vrsnog Učitelja i velikog, skromnog čovjeka – Damira Božinovića na nesebičnom i predanom radu sa našom grupom ljudi, različitih profila. Njegov ljudski, pedagoški i psihološki pristup, kako cijeloj grupi tako i pojedinačno polaznicima, vrijedan je svake pohvale i preporuke. Veliko znanje koje nosi i rado dijeli, životno iskustvo, mudrost i poniznost su predivne kvalitete ovog učitelja.

         Program škole je odlično osmišljen, vrlo zanimljiv, šireg obima tema, ciljano usmjeren i pomno odabran. Dostupnost edukacijskog materijala i svih potrebnih informacija je na zavidnoj razini. Zanimljivi su i gostujući stručni predavači, koji upotpunjuju raznolikost tema unutar samog edukacijskog programa.

         Ovo je Škola koju bih uvijek preporučila od srca i svakome tko želi dobiti kvalitetnu i stručnu edukaciju, sa toplim ljudskim pristupom.

Citirati ću jednu mudru izreku: “Yoga je buđenje naše osobnosti.”  Damir Božinović  je u svima nama prepoznao naše prave kvalitete i potaknuo nas da ih razvijamo, usmjeravao nas i budemo potpuno autentični i bolji pojedinci i instruktori.

Veliko mu hvala!

Od srca i s velikom zahvalom na svemu pruženome”,

Tatjana Dergačeva

Zagreb, generacija 2018-19

TanjaStudioOne

“Mislim da sam imala sreću odlučivši se odabrati baš ovu školu za joga učitelje. Uistinu nudi jedno opširno teoretsko znanje, upotpunjeno dobivanjem skripta sa svakog predavanja, elokventnom prezentacijom gradiva i kvalitetnom interakcijom učitelj-polaznici. Praktični dio je vrlo profesionalno izvođen s objašnjenem svake asane i uključivanjem polaznika u demonstraciju istih. Za učitelja mogu  reći “samo” par riječi: vrlo ugodna, karizmatična, topla i pozitivna osoba, koja nesebično, vrlo profesionalno, autentično i s ljubavlju dijeli svoje znanje. Čast i radost mi je bilo upoznati takvog učitelja, kao i sve drage ljude koje su pohađali školu. Svaki odlazak na vikend edukaciju ispunjavao me radošću gdje sam za uzvrat dobila jedno opširno znanje, toplu atmosferu, smijeh i nadam se dugoročno prijateljstvo.

Bez imalo dvojenja ovu školu bi preporučila svakome tko se odluči biti joga učitelj.”

Tea Hrstić

Zagreb, generacija 2018-19

TeaHrsticYogaStudioOne
SandraLovricStudioOneYoga

“Pozdrav…drago mi je da sam bila dio ove grupe predivnih, različitih a opet tako sličnih ljudi.  Hvala učitelju Damiru koji nas je inspirirao i inzistirao na tome da ostanemo svoji.  Pokazao si nam gdje da gledamo, a ne što da vidimo. Kako da kažem hvala za sunce, radost i ljubav? Tako što ću ih dijeliti dalje..”

Sandra Lovrić

Zagreb, generacija 2018-19

„Kroz nesebično davanje svog znanja i prenošenjem svoga iskustva, Damir je izuzetno temeljit i kvalitetan učitelj. Svaku tematsku cjelinu prenio je sa srcem, stručnošću i lakoćom. To i jesu odlike pravog učitelja. Uvijek je za svakog od nas našao toplu riječ podrške, ohrabrenja i inspiracije, promatrajući pri tom promjene u nama i oko nas. 

Uz bezbroj korisnih informacija ono najbolje što sam dobila kroz ovu edukaciju je podržavajuća i stabilna energija koja je u meni formirala čvrst temelj za daljnja proučavanja, edukaciju i duhovni put. Uz dobro objašnjenu teoretsku bazu tijekom protekle godine unaprijedila sam svoju praksu i stekla nove, divne prijatelje. Upoznala sebe iz jedne sasvim druge perspektive i shvatila da je joga puno više od asana.

Vjerujem da nam se sve u životu događa točno u pravom trenutku. Joga školu upisala sam u životno teškom trenutku, ne znajući ništa o Damiru niti o Studiu One. Odgovorno vjerujem kako mi je proteklih godinu dana upravo joga držala leđa i bila čvrst oslonac. Ukratko, topla preporuka svakome tko želi unaprijediti i upotpuniti svoj život kroz joga praksu i školu.“

 Ljiljana Rek Solaro

Zagreb, generacija 2018-19

LjiljanaStudioOneosvrt
IvaStudioOneosvrt

“Prije svega želim se zahvaliti na znanju, iskustvu, predivnoj energiji koju si prenio tijekom ovog školovanja.

Za mene, ovo je bilo jedno duboko, prelijepo iskustvo, sa punooo smijeha i radosti…Svjesna da jedna nova životna avantura za mene tek počinje, uzbuđena sam i toliko zahvalna na svemu što sam do sada naučila kroz ovu školu, zahvalna na tvom nesebičnom znanju, zahvalna što si baš ti bio moj prvi YOGA učitelj i uveo me u ovu životnu avanturu… Hvalaaaaa od srca

Namaste

Iva Hrvojić

Zagreb, generacija 2018-19

„Pohađati školu sa osmjehom na licu, slušati predavanja sa zanimanjem i budnošću, biti spremna za praksu učenja i izvođenja vježbi,  nije samo odlika i zasluga učenika. Učitelj, predavač, kako hoćete, predaje takvo znanje. Negova je odlika autentičnost, predanost, posvećenost učenicima u jednakoj mjeri, osmišljavanje predavanja koja potiču zainteresiranost polaznika, tolerantnost i otvorenost za pitanja o temi predavanja, spremnost za davanje odgovora, biti na raspolaganju za stručni savijet, preporuke i nabavke literature, odabir odličnog tima predavača. A, uz sve to znati postići povezanost i jedinstvo grupe učenika, zaista je vrijedno zahvale i izraza poštovanja. Takav je profesor Damir Božinović, a uz sve nabrojano, radostan i jednostavan.  Organizator, voditelj i predavač u joga školi koju sam pohađala, pod programom obuke za joga trenere, u prostorima Studija “One” u Splitu.
To je za mene jedno divno iskustvo koje me obogatilo i proširilo moje znanje  Na tom mjestu upoznala  sam prekrasne ljude sa kojima je radost učiti.
S ljubavlju i zahvalnošću”

Tereza Hure

Split, generacija 2018-19

Tereza-yoga-Studio-One

„Upisom u joga školu očekivala sam napredak i usavršavanje u svojoj svakodnevnoj praksi joge, a dobila sam ne samo to nego mnogo više. Naučila sam se opustiti i uživati u trenutku, naučila sam slušati, naučila sam (smiješno je reći) disati. Mnoge asane sam kvalitetnije i dublje počela radit, ???? je počela biti oslobađajuća, meditacija puno bliža, premda još radim na tome.

Joga me čini sretnom i potpunom, bezbrižnijom. I premda ne znam hoću li zauvijek htjeti biti joga učitelj, znam da sam produbila svoju praksu, da dopirem do sebe, svoga bića, svoje obitelji, da uživam u svakom joga pokretu, a to mi je zapravo i bio cilj. Cilj mi je bio biti u jogi.“

Žana Ujević

Split, generacija 2015-16 

Zana-yoga-Studio-One

„Bavljenje yogom, godinama prije nego sam upisao školu, me ispunjavalo iznutra. Zato se i nisam puno razmišljao o odluci o upisivanju yoga škole, nakon Damirovog poziva. Yoga škola me naučila puno o vlastitim emocijama i mislima, te vidim kako sam s ovom školom napredovao i fizički i duhovn. Zahvalan sam na ovom iskustvu.“

Iskustvo iz 2018 god., dvije godine nakon završetka škole 2016:

Pozdrav Damire, evo prošla moja prva godina u Kanadi. Znam da se nismo odavno čuli, al samo sam vas htio pozdraviti i poželit puno sreće i ljubavi. Želim vam i zahvalit za svo iskustvo koje ste mi pružili , koje mi dan danas pomaže. Hvala! Veliki pozdrav!

Petar Škalic

Split, generacija 2015-16