Iskustva polaznika joga škole

Ispod su prikazana iskustva polaznika samo iz posljednje generacije  joga škole 2018-2019 iz Zagreba i Splita zbog toga što ih je dosta i samo par starijih.

VelimirOsvrtStudioOne

“Postupnost, ujednačenost, kvaliteta, prihvaćanje, suradnja, znanje, predanost, otvorenost, jedinstvo, harmonija – to su mi nekako bile prve misli i dojmovi na završenu Damirovu školu joge. A onda sam nakon tih misli sabrao kako su sve to zapravo i kvalitete joge. odnosno da je sama Damirova škola joge – joga. Baš kao što je i Damir – joga. Nakon dugogodišnjeg strpljivog čekanja koju školu joge izabrati, dočekao sam. Sve preporuke!”

Velimir Ponoš

Zagreb, generacija 2018-19

“Nakon što su završila predavanja, mogu samo dati svoje skromno mišljenje i pokušati objektivno ocijeniti edukacijski program Škole za joga učitelje – “Hatha yoga teacher training course”, od strane “Studija One”. Ponajprije želim pohvaliti samog voditelja škole, vrsnog Učitelja i velikog, skromnog čovjeka – Damira Božinovića na nesebičnom i predanom radu sa našom grupom ljudi, različitih profila. Njegov ljudski, pedagoški i psihološki pristup, kako cijeloj grupi tako i pojedinačno polaznicima, vrijedan je svake pohvale i preporuke. Veliko znanje koje nosi i rado dijeli, životno iskustvo, mudrost i poniznost su predivne kvalitete ovog učitelja.

         Program škole je odlično osmišljen, vrlo zanimljiv, šireg obima tema, ciljano usmjeren i pomno odabran. Dostupnost edukacijskog materijala i svih potrebnih informacija je na zavidnoj razini. Zanimljivi su i gostujući stručni predavači, koji upotpunjuju raznolikost tema unutar samog edukacijskog programa.

         Ovo je Škola koju bih uvijek preporučila od srca i svakome tko želi dobiti kvalitetnu i stručnu edukaciju, sa toplim ljudskim pristupom.

Citirati ću jednu mudru izreku: “Yoga je buđenje naše osobnosti.”  Damir Božinović  je u svima nama prepoznao naše prave kvalitete i potaknuo nas da ih razvijamo, usmjeravao nas i budemo potpuno autentični i bolji pojedinci i instruktori.

Veliko mu hvala!

Od srca i s velikom zahvalom na svemu pruženome”,

Tatjana Dergačeva

Zagreb, generacija 2018-19

TanjaStudioOne

“Mislim da sam imala sreću odlučivši se odabrati baš ovu školu za joga učitelje. Uistinu nudi jedno opširno teoretsko znanje, upotpunjeno dobivanjem skripta sa svakog predavanja, elokventnom prezentacijom gradiva i kvalitetnom interakcijom učitelj-polaznici. Praktični dio je vrlo profesionalno izvođen s objašnjenem svake asane i uključivanjem polaznika u demonstraciju istih. Za učitelja mogu  reći “samo” par riječi: vrlo ugodna, karizmatična, topla i pozitivna osoba, koja nesebično, vrlo profesionalno, autentično i s ljubavlju dijeli svoje znanje. Čast i radost mi je bilo upoznati takvog učitelja, kao i sve drage ljude koje su pohađali školu. Svaki odlazak na vikend edukaciju ispunjavao me radošću gdje sam za uzvrat dobila jedno opširno znanje, toplu atmosferu, smijeh i nadam se dugoročno prijateljstvo.

Bez imalo dvojenja ovu školu bi preporučila svakome tko se odluči biti joga učitelj.”

Tea Hrstić

Zagreb, generacija 2018-19

TeaHrsticYogaStudioOne
SandraLovricStudioOneYoga

“Pozdrav…drago mi je da sam bila dio ove grupe predivnih, različitih a opet tako sličnih ljudi.  Hvala učitelju Damiru koji nas je inspirirao i inzistirao na tome da ostanemo svoji.  Pokazao si nam gdje da gledamo, a ne što da vidimo. Kako da kažem hvala za sunce, radost i ljubav? Tako što ću ih dijeliti dalje..”

Sandra Lovrić

Zagreb, generacija 2018-19

„Kroz nesebično davanje svog znanja i prenošenjem svoga iskustva, Damir je izuzetno temeljit i kvalitetan učitelj. Svaku tematsku cjelinu prenio je sa srcem, stručnošću i lakoćom. To i jesu odlike pravog učitelja. Uvijek je za svakog od nas našao toplu riječ podrške, ohrabrenja i inspiracije, promatrajući pri tom promjene u nama i oko nas. 

Uz bezbroj korisnih informacija ono najbolje što sam dobila kroz ovu edukaciju je podržavajuća i stabilna energija koja je u meni formirala čvrst temelj za daljnja proučavanja, edukaciju i duhovni put. Uz dobro objašnjenu teoretsku bazu tijekom protekle godine unaprijedila sam svoju praksu i stekla nove, divne prijatelje. Upoznala sebe iz jedne sasvim druge perspektive i shvatila da je joga puno više od asana.

Vjerujem da nam se sve u životu događa točno u pravom trenutku. Joga školu upisala sam u životno teškom trenutku, ne znajući ništa o Damiru niti o Studiu One. Odgovorno vjerujem kako mi je proteklih godinu dana upravo joga držala leđa i bila čvrst oslonac. Ukratko, topla preporuka svakome tko želi unaprijediti i upotpuniti svoj život kroz joga praksu i školu.“

 Ljiljana Rek Solaro

Zagreb, generacija 2018-19

LjiljanaStudioOneosvrt
IvaStudioOneosvrt

“Prije svega želim se zahvaliti na znanju, iskustvu, predivnoj energiji koju si prenio tijekom ovog školovanja.

Za mene, ovo je bilo jedno duboko, prelijepo iskustvo, sa punooo smijeha i radosti…Svjesna da jedna nova životna avantura za mene tek počinje, uzbuđena sam i toliko zahvalna na svemu što sam do sada naučila kroz ovu školu, zahvalna na tvom nesebičnom znanju, zahvalna što si baš ti bio moj prvi YOGA učitelj i uveo me u ovu životnu avanturu… Hvalaaaaa od srca

Namaste

Iva Hrvojić
Zagreb, generacija 2018-19

„Pohađati školu sa osmjehom na licu, slušati predavanja sa zanimanjem i budnošću, biti spremna za praksu učenja i izvođenja vježbi,  nije samo odlika i zasluga učenika. Učitelj, predavač, kako hoćete, predaje takvo znanje. Negova je odlika autentičnost, predanost, posvećenost učenicima u jednakoj mjeri, osmišljavanje predavanja koja potiču zainteresiranost polaznika, tolerantnost i otvorenost za pitanja o temi predavanja, spremnost za davanje odgovora, biti na raspolaganju za stručni savijet, preporuke i nabavke literature, odabir odličnog tima predavača. A, uz sve to znati postići povezanost i jedinstvo grupe učenika, zaista je vrijedno zahvale i izraza poštovanja. Takav je profesor Damir Božinović, a uz sve nabrojano, radostan i jednostavan.  Organizator, voditelj i predavač u joga školi koju sam pohađala, pod programom obuke za joga trenere, u prostorima Studija “One” u Splitu.
To je za mene jedno divno iskustvo koje me obogatilo i proširilo moje znanje  Na tom mjestu upoznala  sam prekrasne ljude sa kojima je radost učiti.
S ljubavlju i zahvalnošću”

Tereza Hure
Split, generacija 2018-19

Tereza-yoga-Studio-One

„Upisom u joga školu očekivala sam napredak i usavršavanje u svojoj svakodnevnoj praksi joge, a dobila sam ne samo to nego mnogo više. Naučila sam se opustiti i uživati u trenutku, naučila sam slušati, naučila sam (smiješno je reći) disati. Mnoge asane sam kvalitetnije i dublje počela radit, ???? je počela biti oslobađajuća, meditacija puno bliža, premda još radim na tome.

Joga me čini sretnom i potpunom, bezbrižnijom. I premda ne znam hoću li zauvijek htjeti biti joga učitelj, znam da sam produbila svoju praksu, da dopirem do sebe, svoga bića, svoje obitelji, da uživam u svakom joga pokretu, a to mi je zapravo i bio cilj. Cilj mi je bio biti u jogi.“

Žana Ujević
Split, generacija 2015-16 

Zana-yoga-Studio-One

„Bavljenje yogom, godinama prije nego sam upisao školu, me ispunjavalo iznutra. Zato se i nisam puno razmišljao o odluci o upisivanju yoga škole, nakon Damirovog poziva. Yoga škola me naučila puno o vlastitim emocijama i mislima, te vidim kako sam s ovom školom napredovao i fizički i duhovn. Zahvalan sam na ovom iskustvu.“

Iskustvo iz 2018 god., dvije godine nakon završetka škole 2016:

Pozdrav Damire, evo prošla moja prva godina u Kanadi. Znam da se nismo odavno čuli, al samo sam vas htio pozdraviti i poželit puno sreće i ljubavi. Želim vam i zahvalit za svo iskustvo koje ste mi pružili , koje mi dan danas pomaže. Hvala! Veliki pozdrav!

Petar Škalic
Split, generacija 2015-16

Upis u Joga školu Studija One bio je za mene logični nastavak mog višegodišnjeg prakticiranja joge u navedenom Studiju.

S radošću sam obgrlila vijest da će uskoro početi pradavanja i praksa Škole u mom omiljenom joga centru! I to od svestranog učitelja joge i  mr.sc. Damira Božinovića, koji je istinski joga znalac, a opet čovjek koji čvrsto „stoji s obje noge na zemlji“ i zrači autentičnom, jednostavnom i pozitivnom energijom, kojom prilazi svakom praktikantu, i svakom čovjeku. To me oduševljava!

To je za mene joga života i joga srca.

Ova škola hatha joge, u kojoj sam na predavanjima, praksi i poligonima učila o asanama, pranayamama, bandhama, funkcioniranju uma, čakrama, anatomiji, znanstvenim istraživanjima i meditaciji…ali i o kvalitetama joga učitelja, ispunila je sva moja očekivanja i dala mi znanja i vještine koje su potrebne za Joga put. Također, upoznala sam puno polaznica s kojima dijelim razmišljanja i snove, i nadam se da ćemo ostati u kontaktu.

Od srca preporučam Školu joge za joga instruktore Studija One, i zahvaljujem učitelju Damiru na ideji, realizaciji i vođenju ove škole. Namaste! 

Jasmina Žiljak,
Split, generacija 2018-19

Puno je razloga zbog kojih mi je ova škola ostala u divnom sjećanju.

Prvi je svakako moj učitelj, Damir Božinović, koji je svojom dobrom energijom i širokim znanjem, meni kao osobi koja apsolutno ništa nije znala o jogi, olakšao početak i potaknuo volju i interes za ovim područjem. Nisam znala da je joga daleko više od običnog vježbanja… Iako sam se u početku osjećala kao da sam u grupu katapultirana s Marsa, jer su ostali polaznici već imali solidno predznanje o jogi pa sam se zbog toga osjećala loše i čak se kolebala da li da prekinem tečaj, Damirov profesionalni odnos prema meni kao potpunom početniku presudio je da ostanem u grupi i uhvatim korak s ostalima. Kad se tome pridodala pozitivna energija i podrška ostalih polaznika tečaja, shvatila sam da ovdje, zapravo, želim ostati i ići do kraja.

Jasenka Nemet
Zagreb, generacija 2018-19

Neizmjerno se zahvaljujem mr. sc. Damiru Božinoviću, učitelju joge i vlasniku Studia One koji mi je putem svog snažnog vodstva, znanja, dragocjenih savjeta, velike potpore i iskazanog povjerenja omogućio ne samo uspješno stjecanje znanja i vještina tijekom Edukacije za instruktore joge i pilatesa, već i moj osobni rast i razvoj.

Eli Marušić
Split, generacija 2018-19

Mogu izreći samo riječi hvale voditelju škole i vlasniku Studio One, g.Damiru Bożinoviću u kojem sam provela zadnjih godinu dana pripremajući se za zvanje yoga učitelja.  Sada kad je ta godina iza mene, a ja ponosna vlasnica diplome, mogu samo reći da nije bilo lako, ali je bilo duhovno nadahnjujuce, izazovno i inspirativno. Obogatila sam svoje znanje  o jogi, a kroz unapredjenje vlastite prakse ucila sam i o sebi, tako da vjerujem da sam danas bolja osoba nego prije godinu dana.  Studio One obuka za učitelje u potpunosti je nadmašila moja očekivanja jer sam dobila puno više nego šta sam mogla i zamisliti. Hvala, Damire na neprocjenjivom iskustvu!

Ana Crvelin