Ivana Šalov – učiteljica joge

Ivana Šalov – učiteljica joge

Za Ivanu Šalov pokret je oduvijek bio esencija njenog života.

Prve baletne korake uči u Splitu kod baletne pedagoginje Franke Hatze Kuljiš, a nastavlja u Baletnom studiju.

Ljubav prema glazbi i plesu vodi je ka klasičnim i latino plesovima, koji, uz balet, postaju snažan alat za spoznavanje vlastitih emocija. Pokret je emocija, stanje ne samo tijela već i duha, što je doktrina koja je u samoj srži njenog bića. U Splitu završava Filozofski fakultet, ali se udaljava od pedagoškog rada te upisuje Pravni fakultet u Splitu kao izvanredni student.

Studio One

Određeno vrijeme koketira sa pilatesom i jogom da bi se na kraju u cijelosti posvetila izučavanju dinamičnih stilova yoge u Zagrebu. Redovito pohađa radionice vinyasa flow yoge te yin yoge, a u Studio One u Splitu drži satove vinyasa flow yoge te prenatal yoge. Joga je umjetnost življenja je rečenica koju Ivana voli citirati na satovima na kojima, kako početnike, tako i napredne vježbače, suptilno uvodi u fuziju pokreta i daha, koristeći funkcionalno osmišljene i kreativne sekvence asana.

Željela bih da se svi osjećaju dobro nakon klasa je nakana koju Ivana često osvještava na početku klasa. Iz dubokog uvjerenja da je svjetlo uvijek ispred nas, na klasu se stvara fina sinergija između učitelja i učenika. Vice versa, učitelj postaje učenik, kako Ivana voli istaći, na svakom klasu primi bezbroj dragocjenih inputa od svojih učenika, na čemu je iznimno zahvalna, jednako kao i svim svojim formalnim i životnim učiteljima.

Da je Ivanin život neispisana knjiga bilo je jasno od trenutka kada se upoznaje sa SUP yogom (yoga na dasci). Be like water my friend izreka je slavnog Bruce Lee-a, koja u potpunosti oslikava Ivaninu potrebu za esencijom vode. Biti na vodi, bilo to more, jezero, ocean, nevjerojatno je osobno iskustvo za svakoga, trenutak potpune tišine, mira i suočavanja sa sobom.

SUP yoga

Ivana je certificirana učiteljica SUP yoge i certificirana instruktorica veslanja na dasci, što polaznicima pruža osjećaj sigurnosti dok se na dasci izmjenjuju sekvence početničkih satova, Gentle Wave & Nautical flow satova.

Na kraju, što je život nego ciklus sastavljen od trenutaka … omogućiti polaznicima da osjete ljepotu svakog trenutka, premisa je koju Ivana svakodnevno osobno osvještava te svoje znanje i iskustvo rado i sa ljubavlju prenosi svojim vježbačima.

 

Studio One Team