MISIJA I VIZIJA – STUDIO ONE SCHOOL OF YOGA

 

Misija

Podučavati i širiti autentičnu jogu.

Vizija

Naša vizija je pružiti visoko kvalitetnu edukaciju joge u njenoj izvornosti i širiti njene blagodati. Naša škola pruža edukaciju svim polaznicima utemeljenu na tradiciji i znanosti uz duboko poznavanje osnovnih principa vježbanja joge te uporabu i razumijevanje osnovnih metodičkih principa u podučavanju joge.

Vizija nam je biti edukacija transformacije za sve njene polaznike u kojoj će svaki polaznik doživjeti svoju individualnu transformaciju koja je njemu potrebna. Joga je metoda i cjelovit sistem znanja koji vodi ka jedinstvu tijela, uma i duha. Stoga svakom polazniku može unaprijediti kvalitetu života, učiniti ga uspješnijim, kreativnijim i uravnoteženijim, a na kraju omogućiti mu da ima svoje potpuno iskustvo joge.

Veliko nam je zadovoljstvo i sreća da kroz sveobuhvatnu i multi-dimenzionalnu edukaciju pomognemo svakom pojedincu da se „osloni“ na svoje noge, bude potpuno samostalna i neovisna osoba, odbaci sve programe, razna vjerovanja, ideje, predodžbe stvorene kroz život, mehaničke sadržaje, opusti se i pokrene te na kraju razmišlja svojom glavom.

Joga nije metoda s kojom se želi nešto postići ili negdje stići. Kao da nismo već tamo gdje bi  trebali „doći“. Joga je uživanje, opuštanje i sudjelovanje u stvarnosti Života kakav je već dan! Cilj nam je da ljude potaknemo da počnu živjeti život i da prestanu tragati. Svi smo uhvaćeni u zamku pojmova i društvenih modela postignuća za koje se vjeruje da su nužni, a koji su nam nametnuti u svim područjima života – a posebno u duhovnoj potrazi.

Cilj nam je da svi polaznici škole nauče što je to joga, shvate njezinu dubinu i filozofiju, a na kraju opet trebaju nadići tu istu filozofiju ako žele imati direktno iskustvo joge. Joga je potpuna sloboda!

Vizija nam je učiniti jogu dostupnu svima jer postoji joga primjerena za svakoga bez obzira na dob, spol, individualne sposobnosti, stanje organizma, želje i mogućnosti. 

Svaki polaznik škole se poštuje i tretira kao jedak. Odnos učitelja i polaznika je temeljen na prijateljskom odnosu. Ne nužno osobnom, nego na prijateljstvu kao polaznoj osnovi svakog ljudskog bića koji na ostale i na svijet gleda kroz prizmu jednakosti, ravnopravnosti i unikatnosti svakog od nas.

Jedino s dubokim osobnim razumijevanjem i iskustvom joge budući učitelji mogu prenositi autentično znanje joge svojim polaznicima.

 

Misija i vizija Studio One School of Yoga