Ana Gruica Uglešić polaznica joga škole u Studiju One

Ana Gruica Uglešić

Ana Gruica Uglešić polaznica joga škole u Studiju One

Diplomirana glumica sa višegodišnjim kazališnim iskustvom Ana Gruica Uglešić upisala je školu za joga učitelje u Studiju One. 

Nakon završetka škole dobiva se diploma instruktora joge koja je priznata od „Ministarstva znanosti i obrazovanja“ te se upisuje u radnu knjižicu.

U nastavku možete pročitati intervju s našom Anom 🙂

 

1.   Ana, kako to joga? Što je reći da ste upisali joga školu?
Pa zapravo je meni logičan slijed događaja. Nakon 10 godina plesanja baleta i skoro 15 godina bavljenja fitnessom, koketirala sam s raznim oblicima sportova. Od boksa, tenisa, nogometa, trčanja… Nakon rođenja mog sina Marata 41 dana nakon poroda počela sam s tjelovježbom i u jutarnjem terminu u mojoj tadašnjoj teretani vidjela sam da postoji i joga. Odlučila sam se pokušati jer sam osjetila da je vrijeme. Bila sam neispavana od dojenja i budnih noći i shvatila sam da bi mi joga mogla dati duševni mir i tjelovježbu u jednom. I tako je ima tri i po godine počelo moje koketiranje s jogom. Ima godinu dana, eto kako sam upisala Vašu školu, zaronula sam dublje u sve sfere joge i istinski uživam. 

2.       Bavite se redovito sportom i rekreacijom? Kako se joga uklapa u tu vašu svakodnevnicu?
Na jogu idem tri puta tjedno, te na vikend predavanja. Ostale dane kombiniram Marjan i trčanje, teretanu i zadnjih mjeseci igram i tenis. Ne pijem često kave, dobro sam organizirana i jako puno vremena provodim u edukaciji. Volim pomicati vlastite granice. Tako da mi se joga uklapa u životnu filozofiju.

3.       Što za vas osobno znači joga?
Joga nije ekipni sport, nema asistencija i oslanjanja na druge. Sama u borbi, a zapravo u harmoniju sa svojim tijelom, mislima i osjećajima. To je za mene joga. 

4.       Koliko je bitno pronaći unutarnji mir i biti zadovoljan sam sa sobom?
To je jedino nedohvatljivo i nedokučivo čovječanstvu. Svi su u potrazi za “svetim gralom” zvanim mir. Kako je svima već poznato ništa materijalno ga ne može donijeti. 
Također, nemir je bolest 21.stoljeća. Tako ispada da ležati u shavasani je najveći luksuz koji si čovjek može priuštiti. 

5.       Kako izgleda jedan vaš sat joge?
Često putujem. Gdje god idem tražim joga centre ili satove joge. Tako sam imala priliku vježbati u Dubaiu, u Alpama i u Dharma centru u New Yorku. Zapravo se uvijek prilagođavam učitelju kojeg pratim i pokušavam naučiti najbolje od svakog. 

 

6.       Često se kaže da je joga lijek za stres. Jeli vama pomaže?
Definitivno da. To je mojih sat vremena u danu kojeg ljubomorno čuvam samo za sebe. 

7.       Jeli meditirate?
Nije sve za svakoga. Tako ni duboka meditacija. Jedna light verzija u kojoj se učim kako promatrati misli koje dolaze i odlaze, ili biti fokusirana na disanje za mene, ovako hiperaktivnu je velika stvar. 

8.       Jeste li zadovoljni školom joge i što ste naučili u njoj?
Jako sam zadovoljna. Posebno sa našim učiteljem Damirom. Strašno je bitno da ti učitelj joge svojom filozofijom odgovara. Kako se u mene uvijek 2 i 2 četiri verzija učitelja koji sa obje noge stoji na zemlji a posjeduje ogromno znanje za mene je pun pogodak. Naravno, tek sad sam shvatila da ništa ne znam. I vjerujem da je ovo tek pravi početak mog puta jogija. 

 

9.       Kako se vidite nakon škole?
Kad sam diplomirala na specijalističkom studiju na Kineziologiji puno me žena pitalo za osobni trening i nisam imala neku volju raditi po tom principu. Više sam bila fokusirana na glumu. Sada mi već nije strana ideja da radim sa grupama pa vjerujem da će tako i biti. Također sve moje teme na mom “sportskom” životnom putu usko su povezane sa fizičkom pripremom glumaca tako da i u 

tom pravcu imam neke ideje. 


10.   Bili vašim prijateljima i poznanicima preporučili jogu?

Apsolutno. Zapanjena sam predrasudama i ne znanjem ljudi. Mnogi jogu doživljavaju isključivo kroz prizmu vjere što ni u ludilu nema smisla. Joga je vjera u sebe, a ne u vjeru.

11.   Za kraj, slogan ili krilatica kojom se vodite kroz život?
Hm. Dva i dva su četiri.

 

 

Yoga škola

Studio One – facebook

 

Ana Gruica Uglešić polaznica joga škole u Studiju One