Damir Božinović – Studio One dugogodišnji učitelj joge ponovo počinje voditi grupe joge

Damir Božinović - Studio One dugogodišnji učitelj joge

Damir Božinović – Studio One dugogodišnji učitelj joge

Dragi polaznici Studija One,

obavještavamo vas da od ovog tjedna Damir ponovo počinje voditi početničke grupe joge. U dogovoru sa učiteljicama koje već vode grupe mjenjat će se u vođenju. Damir cijelu prošlu godinu nje vodio grupe zbog obiteljskih obveza i sad ponovo kreće. Prvi sat će biti u utorak 10.10.17. u 19.15 sati.

Namaste.

Studio One team

Facebook stranica Studio One

Damir Božinović – Studio One dugogodišnji učitelj joge

O nama:

Studio One je započeo sa svojim radom u Splitu 2009. godine u prostranoj i prozračnoj dvorani. Cijelom južnom stranom dvorane protežu se prozori i balkoni. Stoga kada se tijekom vježbanja sve rastvori, dvorana je puna svježeg zraka. Kroz godine i brojne avanture, Studio je s puno ljubavi pretvoren u oazu i raj za vježbanje.

Danas je Studio One jedan od “najstarijih” studija joge u Splitu. Na samom početku bile formirane samo dvije grupe joge i vježbalo se dva puta tjedno s Damirom.

Potražnja za vježbanjem i dodatnim terminima je neprestano rasla i tako je i sam Studio One narastao. Postao je jedna velika obitelj i dom za jogu i pilates brojnim vježbačima.

Ponosni smo što je naš rad prepoznat i što polaznici imaju povjerenje u naš stručni tim čiji je broj također porastao zadnjih godina. Više o našem timu možete pogledati na našim stranicama.

Gradili smo Studio na kvaliteti i individualnom odnosom sa svakim polaznikom, sklapali smo prijateljstva i organizirali druženja te danas 2018. godine zbog kvalitetnog rada postali smo jedan od najvećih centara joge i pilatesa ne samo u Splitu nego i šire.
Izrasli smo i edukacijski centar u kojem se održava međunarodna škola za joga učitelje.

U Studiju danas održavamo redovite i sve vrste masaža i razne naturopatske programe (bachovu cvjetnu terapiju, iridologiju itd).
Svi naši instruktori su educirani i posjeduju certificirane diplome različitih škola i fakulteta.

 

Damir Božinović – Studio One dugogodišnji učitelj joge

 

Damir Božinović je rođen u Splitu 1977. godine. Dugogodišnji učitelj i praktikant joge. Voditelj Studija One. Završio je Kineziološki fakultet u Splitu, magistrirao na poslijediplomskom studiju na Kineziološkom u Zagrebu i stekao akademski stupanj magistra znanosti. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova.

Predavač:

Godinama je bio predavač i vanjski suradnik na raznim Učilištima i Kineziološkom fakultetu. Bio je vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu u Splitu na kolegiju “Kineziološka aktivnost, fitness i zdravlje”. Pet godina je bio predavač na Visokoj školi za sportski menadžment „Aspira“ u Splitu te nositelj kolegija „Teorija sportskog treninga“. U godinama svoga rada na Aspiri predaje mnogim poznatim hrvatskim sportašima među kojima su svjetski poznati sportaši, osvajači brojnih svjetskih, europskih i olimpijskih odličja: Blanka Vlašić, Ana i Lucija Zaninović, Igor Štimac, Tina Mihelić, Ivana Brkljačić, Mario Možnik, Martin Sinković, Pavo Marković i mnogi drugi.

Sportska karijera

Damir se cijeli život bavio sportom. Okušao se u većini sportova. Najznačajniji je bio nogomet. Trenirao je nogomet do svoje 21 godine (7 godina u mlađim uzrastima u NK Hajduku). Tri godine igrao za reprezentaciju Hrvatske u mlađim uzrastima.

Joga

Od srednje škole počeo se interesirati za jogu. Najviše ga je oduševila jednostavnost i dubina pristupa čovjeku kao svestranog bića. Također, svidio mu se pristup zdravlju i pogledu kako očuvati zdravlje kroz prirodan način življenja. Konačno zaljubljivanje u jogu je nastalo 1998. godine čitanjem knjige “Autobiografija jednog jogija” od Paramhansa Yoganande i putem sustava “Kriya yoge” Paramhanasa Yoganande Damir ulazi i upoznaje se sa svijetom joge.

Ananda joga

Od 2002. godine redovito godinama putuje u joga centre širom Europe i uči jogu od poznatih joga učitelja među kojima su: Swami Kriyananda – direktni učenik Paramhansa Yoganade. Damir je Swamija naučio osnovna načela hatha joge i meditacije. Redovito je godinama odlazio u Ananda joga centar u Italiji u kojem je boravio i po nekoliko mjeseci. Damir uči jogu i od Nayaswamija Gyandev McCord-a, direktora Ananda joge i jednog od osnivača Yoga Alliance i danas člana komisije (Board of directors) Yoga Alliance. Godinama svakodnevno prakticira različite jogijske tehnike i tehnike meditacije (kriya yoga, kobrin dah itd).

Mark Whitwell

Također temelje autentične hatha joge uči od Mark Whitwell-a dugogodišnjeg učenika T. Krishnamacharye i njegovog sina T. K. V. Desikachara. Svoja znanja kontinuirano dopunjava vježbanjem Yoge Srca s Domagojem Orlićem, učiteljem joge iz Zagreba, učenikom Marka Whitwella.

Swami Vishwananda

Damir upoznaje 2005. godine Swamija Vishwanandu, osnivača Bhakti Marga centra u Njemačkoj, čija je poruka univerzalna ljubav. Damir od Swamija dobiva certifikat Atma kriya yoga sustava.

Sri Rajesh

Također uči i terapeutsku jogu od Sri Rajeshjija – učitelja terapeutske yoge iz Indije koji ima titulu magistra jogijske znanosti koju je stekao u poznatoj Bihar Yoga Bharati školi u Indiji, čiji je osnivač i njegov učitelj i jedan od najpoznatijih svjetskih učitelja joge Swami Sathyananda Saraswati. Damir završava kod Sri Rajeshija “Hatha yoga teacher training” 2011. godine i dobiva certifikat od instituta za jogu “Yoga Sadhana Seva Trust” priznat od Republike Indije. Zajedno sa Sri Rajeshijem Damir je pokrenuo prvu školu za Joga učitelje u Splitu 2014. godine. Školu (Hatha Yoga Teacher Training) održava od 2016. godine i u Zagrebu.

Osobna praksa i podučavanje

Nakon 10 godina osobne i svakodnevne prakse joge Damir je “iznutra”, u svom srcu osjetio poziv za širenjem tog znanja na druge te je odlučio otvoriti svoj Studio i početi podučavati jogu. To se dogodilo 2009. godine i od tada svakodnevno podučava. Danas, nakon više od 18 godina provedenih u jogi i više od 8 godina svakodnevnog podučavanja joge Damir je stekao veliko iskustvo kako jogu prenijeti i približiti svakom pojednicu.
Glavna smjernica Damirovog podučavanja joge je uvid da se svatko može baviti jogom, ali ne bilo kojom jogom i na bilo koji način. Da bi bila maksimalno učinkovita, jogu je nužno prilagoditi svakom praktikantu koji postupno treba razviti svoju osobnu praksu.

Damir je također Vastu savjetnik, kojeg svakodnevno proučava sa svojim učiteljem Vastu-a i Jyotisha Ignacom Perasom.