Flexy Lab Workshop 1.7.2023. godine u 17 i 19 sati

Flexy Lab Workshop

Flexy Lab Workshop 1.7.2023. godine

 

U subotu 1.7. u Studiju će se održati dvije radionice:

Smart Backbends: 17 do 18.30 sati – cijena 35 eura

Strong & Fleksy Legs: 19 – 20.30 sati – cijena 35 eura

Obje radionice cijena 57 eura

Prijave na: hrvojka.kralj@gmail.com

 

O radionicama:

SMART BACKBENDS

Trajanje: 90 min

Iako najćešće koristimo pojam “fleksibilnost leđa” ono što zapravo stoji iza tog pojma je odnos između snage leđnih mišića i fleksibilnosti prednjeg dijela tijela (prsnih i trbušnih mišića).

Radionica SMART BACKBENDS nastala je kao odgovor na pomalo zastarjele metode istezanja i treninga fleksibilnosti gdje se treningu backbendova pristupa isključivo kroz savijanje kralježnice unatrag, čime većinski koristimo lumbalni dio kralježnice (najpokretljiviji dio) a zanemarujemo torakalni dio kralježnice (najmanje pokretljiv dio). Na taj način riskiramo ozljede i bol u donjem dijelu leđa koje se u potpunosti mogu izbjeći primjenom inteligentnijih i efikasnijih metoda!

Radionica u trajanju od 90 minuta temelji se na nizu alata koji će vam pomoći da na jednostavan, razumljiv i precizan način savladate sve temeljne elemente potrebne za izgradnju zdravih, bezbolnih i dugoročno nadogradivih backbendova.

Vježbe koje ćemo proći na radionici pomoći će vam da u treningu fleksibilnosti iskoristite svaki dio kralježnice do vašeg maksimalnog potencijala i osvjestite ju kao mobilnu umjesto rigidnu strukturu.

Neke od tema kojima ćemo se baviti :

-Važnost pozicije glave i vrata u treningu fleksibilnosti leđa

-Metode disanja u dubokim backbendovima

-Izolacije gornjeg, srednjeg i donjeg dijela leđa

-Vježbe artikulacije kralježnice

-Odnos i uloga prednjeg i stražnjeg dijela tijela u backbendovima

Radionica je namijenjena svim razinama, od potpunih početnika do naprednih yogija, plesača, sportaša i ljubitelja kretanja koji žele svoju fleksibilnost podići na novu razinu!

 

STRONG & FLEXY LEGS

Trajanje: 90 min

STRONG & FLEXY LEGS je vrlo dinamičan tip radionice koji će transformirati način na koji doživljavate fleksibilnost donjeg dijela tijela !

Velik dio radionice biti će posvećen vježbama mobilnosti i aktivne fleksibilnosti, te razumijevanju uloge gluteusa u postizanju muških i ženskih špaga.

Polaznici će naučiti kako pristupiti treningu muških i ženskih špaga bez nepotrebno dugog zagrijavanja i besmislenih vježbi.

Početnici će naučiti važnost ispravne tehnike izvođenja svake vježbe za postizanje maksimalnih rezultata dok će napredniji polaznici probiti vlastite granice i otkriti ograničavajuće faktore koji ih koče u daljnjem napretku.

Radionica je otvorena svima koji žele razviti ili poboljšati fleksibilnost donjeg dijela tijela!

 

Voditeljica radionice Hrvojka Kralj:

Hrvojka još od najranijih dana otkriva i razvija ljubav prema pokretu i sportu kroz ritmičku gimnastiku te kasnije yogu i ples na šipci. Kroz izloženost raznim sportsko plesnim disciplinama, otkriva svoju ljubav prema anatomiji i istraživanju mogućnosti ljudskog tijela te strasti prema prenošenju znanja drugima. 2012. godine postaje instruktorica plesa na šipci te vodi grupne i privatne treninge te radionice.

Autorica je 3 koncepta radionica sa vlastitim potpisom “Flexy Lab” ( metode razvoja fleksibilnosti odraslih osoba) , “Balance Lab” ( metode razvoja balansa na dlanovima i podlakticama) i “Move Like A Snake” (tehnike fluidnog plesa na podu i šipci). Zbog velikog interesa polaznika “Flexy Lab” se kasnije razvija u samostalan program koji kombinira tehnike plesa, gimnastike i yoge i spaja ih u jedinstveni koncept metoda specifično namijenjenih potrebama i zahtjevima odraslog tijela koje na siguran i efikasan način razvijaju mobilnost, fleksibilnost, snagu i koordinaciju.

 

Hrvojka već više 10 godina prenosi znanje kroz redovne grupne i privatne treninge i radionice s kojima gostuje diljem Hrvatske (Zagreb,Rijeka, Osijek, Zadar, Dubrovnik, Split). Vlasnica je internacionalno priznate “Alixa Flexibility Method” licence koja specijalizira u  metodama razvoja fleksibilnosti u području plesa, gimnastike i cirkuskih umjetnosti, te posjeduje završen tečaj funkcionalne anatomije i sportsko-medicinske masaže. Na treninzima posebnu pažnju posvećuje preciznosti i kvaliteti pokreta te pravilnoj tehnici izvođenja vježbi.

Cilj joj je ne samo voditi treninge već i educirati polaznike o funkcioniranju vlastitog tijela te predstaviti nove metode treninga kojima polaznici postižu dugoročni napredak bez nepotrebne boli i ozljeda.

Konstantno se nastavlja usavršavati kroz seminare i radionice domaćih i inozemnih stručnjaka kako bi svojim polaznicima pružila najkvalitetnije moguće iskustvo treninga.

 

Flexy Lab Workshop