Kako prakticirati jogu u svakodnevnom životu

Joga nije samo rastezanje i valjanje po prostirci. To je način života koji nam može pomoći da otkrijemo tko smo zapravo. Svi smo mi rođeni čista, iskrena i voljena stvorenja, ali usput se mogu uvući ego i neke ružne misli.

Joga nas vraća u našu pravu bit s dobrim moralom i velikim srcima. Evo 5 prekrasnih načina prakticiranja joge u svakodnevnom životu.

  1. Dišite!

Dah je lijep, moćan alat koji smo svi dobili pri rođenju. Možemo ga upotrijebiti bilo kada, bilo gdje, kako bismo smirili uznemireni um ili energizirali prekomjerno naporno tijelo. Nama je to bitno i čudo je da nismo bolje educirani o njegovim koristima. Svjesno disanje je prvi korak ka mirnijem i energetski ispunjenom životu.

Obratite pažnju na svoj dah. To je korak prema ljubavi prema sebi malo više. Zatvorite oči i odvojitetrenutak da postanete svjesni svog daha. To je dobar pokazatelj kako se osjećamo. Udahnite kroz nos, osjetite hladan zrak dok ulazi u vaše tijelo, izdahnite kroz nos, osjetite topli zrak koji napušta vaše tijelo. Obratite pažnju na nježnu suspenziju u dahu između udisaja i izdisaja.

Disanje je lijepa, divna stvar. Ne uzimajte zdravo za gotovo.

  1. “Nevjerojatno sam”

Odaberite mantru ili afirmaciju koja vam danas odgovara. Jednostavna rečenica koja promiče način na koji želite osjećati.

To može biti povezano s vašim zdravljem, odnosima ili karijerom. Odaberite jednu moćnu misao. Usredotočite se na tu misao. Neka se sve negativne misli i emocije rastope u prah i isperu. Neka ta misao prodre u vaše tijelo i um. Zamislite kako se osjeća. Zamislite situaciju u kojoj se nalazite i možda se tiho nasmiješite. Neka vas ta misao potpuno okruži.

To će pomoći usredotočiti vaš um i ukloniti svaku privrženost distrakcijama.

  1. Istina

Izazovna joga praksa Satye (istine). Ovaj koncept znači biti iskren s našim mislima, našim riječima i našim postupcima. Govoriti svoju istinu znači biti iskren prema sebi i prema drugima.

Ako možemo pokušati ugraditi više istine u naše umove, naša srca i naše živote, možemo postati naše pravo ja i živjeti potpuniji život. Ako imate nešto negativno reći, pronađite prave riječi kako biste to izrazili na nenasilan način. Budite najbolja verzija sebe.

  1. Neka ide

Ovo je velika stvar za sve nas. Neki od nas imaju toliko emocionalne prtljage da smo za sobom vukli oko četrnaest kofera. Znate onaj lijep osjećaj putujućeg svjetla samo s malom torbom za nošenje samo s osnovnim stvarima? Osjećaš se slobodno i prilično samozadovoljno! Nastojimo živjeti tako dan u dan.

U joga filozofiji, ona je poznata kao nevezanost. Naravno, nevezanost za materijalne predmete je velika, ali ovdje ćemo misliti na emocije. Imamo sve vrste emocija i osjećaja koji začepljuju naše umove i naša srca koje nam ne trebaju. Držimo se straha, ljubomore, ljutnje i lažnih identiteta. Njihova jedina svrha je zamagliti naše lijepe, prave ja. Zašto bismo ih zadržali?

Pusti ih! Pokušajte se ne vezati za dramu ili ego. Mnogo ste ljepši ispod svega toga.

  1. Karma

Ideja karma joge je biti nesebičan, osloboditi se ega i biti na putu dobrog morala ili dharme. Riječ Karma doslovno znači “akcija”.

U današnjem društvu to može značiti vježbanje slučajnih djela dobrote. Dakle, to će značiti raditi nešto lijepo za osobu ili životinju ili za svijet bez ikakve želje za priznanjem. Vi ćete se povezati i pronaći mir i učiniti svijet malo boljim.