NOVO!!! Satovi YIN YOGE od 5.10.2020. godine

Yin-Yoga-Studio-One-Split

YIN YOGA 

Dragi naši, 

od 5.10. krećemo s novim programom – YIN YOGOM – ponedjeljkom i srijedom u 16.45 sati.

Yin yoga je meditativna, revitalizirajuća praksa u kojoj je naglasak na tihom, nježnom i polaganom načinu vježbanja.
U asane ulazimo polagano, s punom pažnjom i zadržavamo se duže vrijeme (nekoliko minuta). Na taj način yin yoga djeluje na zglobove, vezivna i dubinska tkiva, povećava fleksibilnost, cirkulaciju i protok energije u tijelu.

VIŠE O YIN YOGI: 

Yin yoga je pasivni, nježni stil yoge nastao pod utjecajem taoističke filozofije i klasične hatha yoge. Koristi se polagani, meditativni pristup s pažnjom na disanje. Pozicije su pasivne i uglavnom se rade na podu. Yin yoga nas uči da se umirimo, da slušamo i da budemo prisutni. U asanama se zadržavamo duže vrijeme, po nekoliko minuta i na taj način usmjeravamo protok energije kroz naše tijelo. Kada smo u asani opuštamo se, omekšavamo mišiće, a naša pažnja je usmjerena na disanje. Vizualni aspekt asane nije toliko važan (nije nam cilj postići savršeno poravnanje) već se fokusiramo na funkcionalnost asane.

Yin yogom povećavamo fleksibilnost, jačamo zglobove te povećavamo cirkulaciju i protok energije. Jačamo imunološki sustav i stabiliziramo emocije. Vježbanjem yin yoge aktiviraju se i opuštaju vezivna tkiva koja su po svojoj prirodi yin tkiva i bolje reagiraju na polagani, mirni pristup.

Dobro došli ste 🙂

Yin-Yoga-Studio-One-Split

 

Studio One team

Facebook stranica Studija One

Instagram stranica Studija One

 

YIN YOGA STUDIO ONE SPLIT