Anatomija kroz kinestetiku Yoga Life Skill Yoga Škola

 
U subotu, 13. siječnja u „Studiju One“ održana je radionica pod nazivom „Anatomija kroz kinestetiku“. Radionicu je vodila Lada Perišić u sklopu yoga škole „Hatha Yoga Teacher Training Course“ i tečaja „Yoga Life Skill“. Bilo je to jedno od najljepših predavanja o anatomiji. Studenti su bili oduševljeni novim saznanjima, kao i o pristupu naše predivne Lade.

 
Lada Perišić je fizioterapeutkinja. U svojem radu spaja znanja iz konvencionalne fizikalne rehabilitacije te istočnjačkih tehnika, a cilj joj je integracija najboljega iz obje sfere.
 
U prvom dijelu radionice upoznala nas je sa osnovnim kostima ljudskog tijela i njihovim funkcionalnim odnosima. Također kako se kroz vezivno tkivo povezuju u zglobove (kroz zvuk, palpaciju-dodir i pokret).
Dok je u drugom dijelu bila riječ o osnovnim skeletnim mišićima, topografija (smještaj i oblik) organa i njihove osnovne funkcije sa stajališta alternativne i moderne medicine. Lada nam je to sve objasnila uz prikladne vježbe te položaje tijela.
 
 “Trenutno mi je u terapijskom radu i podučavanju fokus na prisutnosti sa vlastitim dahom, tijelom i namjerom. Kako kroz taj preduvjet ostvarujem kontakt sa klijentom/grupom i što se dešava kada fokus usmjerimo svjesno, i zajedno prema oslobađanju energije ili učenju.“                                                                                                 
Lada Perišić