Osvrt na završen drugi Yoga Teacher Training u Studiju 04.12.2016.

Završen Yoga Teacher Training Split

Završen Yoga Teacher Training Split

04.12.2016. godine je završen drugi Hatha Yoga Teacher Training Course u Split. Dobili smo drugu generaciju joga učitelja i na tome im od srca čestitamo 😉

Po završetku škole, uz prigodnu svečanost i radost na licu, novi učitelji su dobili certifikate za sve položene ispite i zadaće koje su imali tijekom svog školovanja koje je trajalo nešto više od godinu dana. Certifikat koji su dobili dolazi iz domovine joge – iz Indije!

Joga školu ili Hatha Yoga Teacher Training Course pokrenuo je Sri Rajeshji, učitelj joge iz Indije u suradnji sa Studijom One iz Splita. Certifikat tj. joga škola (Hatha Yoga Teacher Training Course) je registriran od Republike Indije, registracijski broj 27571 E.-Mumbai, savezna država Maharashtra, Indija, po najvišim standardima za obuku joga učitelja.

Sri Rajeshji je direktni učenik Paramahanse Satyanande, osnivača Biharske škole joge i jednog od najpoznatijih i najpriznatijih učitelja joge u svijetu. Sri Rajeshji je završio institut „Bihar Yoga Bharati“.

To je prvi institut u svijetu koji pruža potpunu znanstvenu i jogijsku edukaciju kroz joga filozofiju, joga psihologiju i primijenjene jogijske znanosti. Tu je Sri Rajeshji završio svoj magisterij znanosti (MSc) u primijenjenoj jogijskoj znanosti sa najvišim ocjenama, a Institut ima ovlaštenje za izdavanje stupnjeva magisterija i doktorata. Sri Rajeshji je trenutno polaznik i doktorskog studija. 

Sri Rajeshi podučava izvornu ili autentičnu hatha yogu kakva se podučava i u Biharskoj školi jogi.

Novoj generaciji studenata tijekom školovanja znanje su prenosili Sri Rajeshji, mr. sc. Damir Božinović – dugogodišnji učitelj joge i nekoliko gost učitelja.

Novi joga učitelji su:

TIHANA BOGOVIĆ

ANDRIJANA GELIĆ

MAJA JURIŠIĆ

TEA PERIĆ

PETRA RAJKOVIĆ VULETIĆ

SONJA ŠEGVIĆ

PETAR ŠKALIC

ŽANA UJEVIĆ

DRAŽENA VRGOČ SULE

Završimo sa prekrasnim riječima koje je Sri Rajeshji rekao po završetku škole: „Ovo je tek početak vašeg puta. Istinski certifikat je vaše znanje,  iskustvo i interakcija koju ćete imati sa ljudima, a ne komad papira kojeg ćete spremiti u ladicu ili objesiti na zid. Ispred vas je novi život, puno učenja i davanja sebe drugima i služenja drugima. Sa ovom certifikatom ne prestaje vaše učenje nego tek počinje. Također morate biti pozitivni kako bi mogli drugima prenositi svjetlo joge, a za to vam je potrebna vaša svakodnevna sadhana koja će vam dati iskustvo, energiju i inspiraciju za podučavati jogu….“.

Yoga is a journey, a never-ending learning process 😉

Dio polaznika koji su završili Hatha Yoga Teacher Training u Splitu sa učiteljima Sri Rajeshijem i Damirom Božinovićem

Prekrasni kolač sa kojim smo se počastili nakon završetka škole, a kojeg nam je pripremila Tea Perić 🙂

Studio One Team