Pilates-spoj istoka i zapada, daha i tijela

Fotogalerija Studio One Split Joga Pilates

U Studiju One subota je bila rezervirana za sat pilatesa, a sa ovim tekstom ćemo vam pokušati približiti ovu tehniku vježbanja i potaknuti vas da nam se pridružite.

Pilates je metoda vježbanja koju je na temelju svog višegodišnjeg životnog iskustva i istraživanju ljudskog pokreta, razvio nijemac Joseph Pilates tijekom prošlog stoljeća.

„Nakon 10 treninga osjetit ćete razliku, nakon 20 vidjet ćete razliku, a nakon 30 treninga imat ćete posve novo tijelo.“ (Joseph Pilates)

Pilates je trening koji se sastoji od vježbi za učvršćivanje uglavnom središnje (core) muskulature koja obuhvaća trbušne, leđne mišiće i one mišiće u području oko zdjelica.

Objedinjuje vježbe duha i tijela, kroz kontrolirane i svjesne pokrete popraćene određenim načinom disanja.

Uz pomoć pilatesa jačamo trup tijela, smanjujemo ili spriječavamo bol u leđima, razvijamo mišićnu strukturu i na taj način mišićnu ravnotežu, snagu, izdržljivost, kontrolu, fleksibilnost, koordinaciju i koncentraciju, a kroz poboljšavanje procesa disanja povezujemo um i tijelo i oslobađamo se stresa. 

Sve to nam omogućava veću kvalitetu življenja jer preuzimamo odgovornost za svoje tijelo i povećavamo samopoštovanje što nam svakako podiže i samopouzdanje.

A ono što je najbolje od svega – pilates je namijenjen svima, bez obzira na dobnu skupinu ili stupanj kondicije. U pilatesu je cijelo tijelo aktivno i posvećuje se svakom mišiću čime mišići postaju vretenasti i smanjuje se udio masnog tkiva. Svakako je poželjno izvođenje ovih vježbi pod budnim okom stručnog trenera.

Povezivanje sa samim sobom je svrha pilatesa i zbog toga vas pozivamo u Studio One.

Dođite. Povežimo se zajedno. Preuzmimo kontrolu nad svojim tijelom i živimo kvalitetnije.

Za potpuni doživljaj teksta, bacite oko na naše slike, a za potpuni doživljaj pilatesa – čekamo vas u Studiju One.

Obratite nam se s povjerenjem. 

Vidimo se, 

Vaš Studio One tim