Radionica Ashtanga yoge u Studiju One 30.05.2015.

Ashtanga Yoga Studio One Split

Ashtanga Yoga Studio One Split

Studio ONE – Split u sklopu “Yoga Teacher Training” organizira radionicu Ashtanga yoge sa dugogodišnjim učiteljom Ashtanga yoge Tonćijem Gulišijom. Radionica će se održati 30.05.2015. u subotu od 9.30 do 13 sati.

Cijena je 200 kn.

Svi su dobrodošli na radionicu, i početnici koji se žele upoznati sa Ashtangom i napredniji vježbači koji će brusiti svoje razumijevanje prakse.

Prijave na: info@studioone.hr i 098 771 026

Evo što o Ashtangi kaže Tonči:

„Ashtanga yoga je stari jogijski sistem koji se u svom praktičnom dijelu sastoji od 6 serija položaja, koje progresivno rastu u svom intenzitetu, i pranayama. Meditacija je spontano stanje uma koje proizlazi iz redovnog prakticiranja ovog sistema.

Srce Ashtange je rad sa dahom i bandhama. Napor ide u smjeru stalnog održavanja stabilnosti i dužine daha i aktiviranju bandhi. Bandhe su energetske brave koje pomažu da se probudi uspavana sila ispod pupka i usmjeri kroz kičmu odnosno centralni energetski kanal. Što je centralni kanal čišći i sila u njemu integriranija čovjek osjeća veću slobodu i mir u srcu i intuitivno bolje razumije sebe i ostale.

Osim daha i bandhi sastavni dio ove priče je suptilna anatomija odn. kako tijelo postaviti da se pospješi aktivacija bandhi, iscijeli tijelo, pomogne dahu da slobodnije prolazi kroz centralni kanal i da praksa bude održiva kroz cijeli život.

Ashtanga je duboka praksa. Intuitivno razumijevanje i znanje koje se budi u svijesti praktikanta nije posuđeno od nikakvog sistema vjerovanja, knjige ili gurua. Živo iskustvo. Jedino se tako čovjek može opustiti u vlastitoj prirodi i osjećati sve veću slobodu.

Na ovoj radionici ćemo praktično proći kroz sve temeljne elemente  Ashtange.“

Studio One Split