Radionica joge i meditacije – Moć čistoće 10.01. i 11.01.2015.

Radionica joge i meditacije - Moć čistoće

Radionica joge i meditacije – Moć čistoće

U Studio One će se održati radionica joge i meditacije 10.01. i 11.01.2015 godine koju će održati Biba Mohan, učiteljica joge iz Srbije.  

10.01.2014. Subota

Meditacija “Moć Čistoće” sa Bibom Mohan od 18 do 20 sati    

 Program: Uvodni govor (18 – 18.30h)  
Meditacija sa Shaktipatom (18.30 – 19.30h)   
Pitanja i odgovori (19.30h – 20h) 

Cijena:  Donacija po želji

11.01.2014. Nedjelja

Hatha joga

Termin: od 9 do 11 sati

Program: Uvodni govor (8-8.30)

Joga vježbe (8.30 – 9.30h)

Joga nidra i  meditacija (9.30 – 10h)

Cijena: 50 kuna

Biba Mohan je certificirana učiteljica Hatha joge. Završila je dva učiteljska tečaja u Indiji 2007. (Sri Sri Yoga, Art of Living) I 2008. god. (Nithya Yoga, u ashramu Paramahamsa Nithyanande).
Biba je takodjer Predsjednica međunarodne dobrotvorne organizacije po imenu ACT Foundation (www.actfoundation.org ) i vjeruje da je dobrotvorni rad integralni dio istinskog rada na sebi i jogijskog načina života.

Bibin pogled na svijet, radno iskustvo i obrazovanje je multikulturalne prirode. Nakon velikih životnih izazova tokom rata u bivšoj Jugoslaviji, rada za Ujedinjene Nacije i studija u Italiji i Americi (magisterij iz Mirovnih Studija), spoznala je da je duhovno pročišćenje na individualnom nivou i primjena znanja drevne nauke Joge njen put služenja višem cilju mira. Istinski se posvetila vlastitom duhovnom traganju i odgovore pronašla u istočnjačkoj mudrosti, duhovnosti koja poštuje sve svjetske religije no bazira se na direktnim duhovnim iskustvima, spoznajama koje nadilaze granice dogme.

Joga sa Bibom je karakteristična po tome što u njoj jednako uživaju i početnici i oni koji su se već bavili jogom – svjesno disanja i reakcije tijela tokom svake joga asana, spoznavanje suptilnih poruka koje nam fizičko tijelo daje, poigravanje sa granicama boli, ljubav, humor i duboki zaron u meditaciju nakon joga vjezbi dovode do predivnog sveopćeg iskustva iz srca drevne nauke zvane Joga.

Život joj se uveliko promijenio, vanjsko traganje je utihnulo, a unutrašnja iskustva se produbila otkad je upoznala Mohandjija u Dubaiju 2007. god. i prepoznala ga kao svog duhovnog učitelja, kao i životnog suputnika. U Shaktipat (transfer energije sa viših razina na našu razinu postojanja) ju je Mohandji inicirao 2008. Godine.
Mnoge svoje spoznaje i iskustva opisala je u blogu – www.bibasworld.wordpress.com

Mohandji

  • kroči putem nekonformizma, iskustvene duhovnosti i svojim moćnim prisustvom, meditacijama, Shaktipatom, knjigama, itd. bezuvjetno daruje transformacijaska duhovna iskustva sa ciljem potpunog duhovnog oslobođenja.
    Mohandji redovno održava petodnevne programe duboke detoksikacije i svjesnosti pod imenom Mohanji Lifestyle Retreat u raznim zemljama (USA, UAE, Južnoafrička Republika, Indija, Srbija, Makedonija, itd.), na kojima je jutarnja joga koju drži Biba integralni dio sveukupnog dubinskog čišćenja.
    Njegova predavanja su besplatna, a vođene meditacije koje je sam primio telepatski sa viših razina svesti možete besplatno preuzeti na sajtu www.mohanji.org. Nesebično davanje je osnovni postulat kojim Mohanđi uči svoje sljedbenike, jer samo kroz nesebično davanje, Bezuvjetnu Ljubav i dublja stanja svesti, mi čistimo svoje biće od nagomilanih tereta karme i istinski se duhovno uzdižemo.

 

Studio One team