RADIONICA “YOGA LIFE SKILL” – subota 15.2.2020. od 9.30 do 12.30 sati

RADIONICA “YOGA LIFE SKILL”

 

15.2.2020. subota od 9.30 do 12.30 sati

TEMA: “ Joga u paru, Daily energy routine, Pet tibetanaca, 

Flying Dragon, Joga nidra”.

 

VODITELJICA PROGRAMA: Žana Ujević

Cijena tečaja je 50,00kn. Dvoje iz obitelji 40,00 kn

 

Više o radionici:

Joga je jedna i jedinstvena i svaka podjela je uvjetovana. Suvremeni čovjek je sve većom individualizacijom stvorio potrebu da jogu podijelimo na grane i stilove kako bi se svatko pronašao u određenom aspektu ili dimenziji joge i tako izvukao ono najbolje iz sebe.

Kod joge u parovima taj tjelesni kontakt ima opuštajuće djelovanje na cijeli živčani sustav te se lakše prepustimo praksi i ona postaje učinkovitija, blagotvornija i efikasnija. Izvodeći asane u kontaktu s drugom osobom povećavamo svijest o drugima, dolazi do stabilnijeg i pravilnijeg izvođenja asana jer pružanjem oslonca jedno drugome pomažemo ući dublje u položaj.

U sklopu radionice odradit ćemo i klasično zagrijavanje za sat joge, slijedi dnevna energetska rutina u obliku stimuliranja akupresurnih točaka po tijelu tapkanjem, čime potičemo tok prane kroz tijelo, stvaramo balans, reguliramo metabolizam te se samoiscjeljujemo.

Pet tibetanaca, neizostavan sklop vježbi za pomlađivanje, fleksibilnost i zdravije tijelo, kao i Flying Dragon slijed asana za zdravije srce, pluća kao i cijeli krvožilni sustav.

Joga nidra ili jogijski san je duboka relaksacija u obliku međustanja između budnosti i sna kojom se duboko opuštamo i stvaramo osjećaj blagostanja kroz svjesnost i prihvaćanje.

Dah je nešto najmoćnije što imamo i s čim možemo kontrolirati razinu stresa. Dakle stres imamo pod kontrolom ukoliko ovladamo disanjem (tehnikom).  Pranayama (kontrola daha) je neizostavan dio svakog sata joge.

Mudre, bandhe, mantre, svega po nešto, uglavnom jedna eklektična radionica by Žana.

Vidimo se, namaste.

RADIONICA “YOGA LIFE SKILL”