Škola za joga učitelje u tijeku

Škola za joga učitelj Studio One

U Studiju One se održava prva škola u Splitu za joga učitelje (Hatha yoga teacher/yoga therapy training course). Školu je pokrenuo učitelj hatha i terapeutske joge Sri Rajeshji iz Mumbai-a, Indija nakon što je bio u Splitu od 01.09.2014. do 15.09.2014. godiine. Nakon završetka škole dobiva se certifikat registiran od Yoga Sadhana Seva Trust škole iz Indije (registration number: 27571 E.-Mumbai). Za sve zainteresirane koji žele postati učitelji joge upisi su u tijeku.

Sri Rajeshji

je duhovni učitelj iz Indije, Mumbaija. Dolazi iz jedne od najpoznatijih škola joge u Indiji – Biharska škole joge.  Osnivač te škole je i njegov učitelj Paramhansa Sathyananda sa kojim je neko vrijeme i živio u Mungeru (Bihar).
Nakon toga odlazi i završava institut Bihar Yoga Bharati. To je prvi institut u svijetu koji pruža potpunu znanstvenu i jogijsku edukaciju kroz joga filozofiju, joga psihologiju i primijenjene jogijske znanosti.

Tu je Sri Rajeshji završio svoj magisterij znanosti (MSc) u primijenjenoj jogijskoj znanosti sa najvišim ocjenama, a Institut ima ovlaštenje za izdavanje stupnjeva magisterija i doktorata.

Swami Niranjananda

(nasljednik Paramhansa Sathyanande na čelu Biharske škole joge)  inicirao je Sri Rajeshija u Karma sannyasina, i dao mu duhovno ime Sanyassin Bhargava. Nakon toga Sri Rajeshji odlazi u Rishikesh i u podnožju Himalaya uči drevni sistem hatha joge i tantre te boravi dugo u ashramu.

Redovito podučava jogu više od 15 godina u Mumbajiu. Majstor je za liječenje svih zdravstvenih problema uz pomoć terapeutske joge. On vjeruje da kroz jogu i jogijske tehnike te iskrene napore pojedinaca mogu se aktivirati prirodni potencijali u svakom čovjeku za samo-izlječenje.

 U godinama svoga rada je pokazao sposobnost interakcije sa ljudima na svim nivoima i specijalizirao se za terapeutsku jogu. Također održava konvencije i seminare joge širom svijeta. On je učitelj kundalini joge, kriya joge te meditacije kreirane za osobnu transformaciju svakog pojedinca.

Teoretski dio nastave održava Sri Rajeshji (i praktični kad je u Splitu), dok praktični dio nastave održava joga učitelj iz Studija One mr. sc. Damir Božinović

 Za sve informacije o školi u Splitu možete se obratiti na info@studioone.hr, 098 771 026, www.yogasplit.com