Video intervju s Damirom Božinovićem o jogi

Video intervju s Damirom Božinovićem o jogi

Video intervju s Damirom Božinovićem o jogi

u prilogu možete pogledati video intervju s našim učiteljem joge Damirom Božinovićem o jogi. Intervju je radila produkcijska kuća Rec Production za potrebe emisije “Stil”. Emisija se emitira na 15 TV stanica u regiji i satelitu. Intervju je odrađen 20.6.2018. godine u Savudriji.

Studio One tim

Damir Božinović

Damir Božinović je rođen u Splitu 1977. godine. Dugogodišnji učitelj i praktikant joge. Voditelj Studija One. Završio je Kineziološki fakultet u Splitu, magistrirao na poslijediplomskom studiju na Kineziološkom u Zagrebu i stekao akademski stupanj magistra znanosti. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova.

Od srednje škole počeo se interesirati za jogu. Najviše ga je oduševila jednostavnost i dubina pristupa čovjeku kao svestranog bića. Također, svidio mu se pristup zdravlju i pogledu kako očuvati zdravlje kroz prirodan način življenja. Konačno zaljubljivanje u jogu je nastalo 1998. godine čitanjem knjige “Autobiografija jednog jogija” od Paramhansa Yoganande nakon čega Damir ulazi i upoznaje se sa svijetom joge. 

Nakon 10 godina osobne i svakodnevne prakse joge Damir je “iznutra”, u svom srcu osjetio poziv za širenjem tog znanja na druge te je odlučio otvoriti svoj Studio i početi podučavati jogu. To se dogodilo 2009. godine i od tada svakodnevno podučava. Danas, nakon više od 19 godina provedenih u jogi i više od 9 godina svakodnevnog podučavanja joge Damir je stekao veliko iskustvo kako jogu prenijeti i približiti svakom pojedincu.
Glavna smjernica Damirovog podučavanja joge je uvid da se svatko može baviti jogom, ali ne bilo kojom jogom i na bilo koji način. Da bi bila maksimalno učinkovita, jogu je nužno prilagoditi svakom praktikantu koji postupno treba razviti svoju osobnu praksu.