Kristina Bajza

Kristina Bajza

Kristina Bajza

Kristina Bajza je rođena u Zagrebu 1980. godine. Diplomirana je novinarka, bivša profesionalna sportašica i trenerica (prvakinja Hrvatske u ritmičkoj gimnastici) i bivša samostalna umjetnica kao plesačica suvremenog plesa.

S jogom se susreće u djetinjstvu u sklopu Škole za suvremeni ples Ane Maletić, a na svoju dublju potragu za samospoznajom kreće 2006. u svom prvom školovanju za joga učiteljicu na GaiaYoga školi pod vodstvom Marca Bianca i Sandre Đidare Bianco.

Kasnije uči od drugih joga učitelja kao što su: Snježana Nina Vukas, Maharishi Swami Dev Murti, Jadranko Miklec, Amadio Bianchi, Katiza Satya, Lea Lončar, Sara Granstrom, David Swenson, Duncan Wong, Twee Merrigan, Sonja Rzepski, Kamal Singh, Simon Park, Rolf i Marci Naujokat, Phillip Askew, Dylan Werner, John Friend, Desi Springer, Shiva Rea i drugi.

Od 2008. podučava jogu, a nakon preseljenja u Dubrovnik 2010. godine, otvara joga studio Shalabajza kojeg vodi do 2015. Tamo, osim regularnih programa, dovodi brojne učitelje s područja joge, plesa, makrobiotike, shiatsu tehnike  i mnogih drugih metoda koje promiču zdravlje i vraćanje čovjeka svojoj cjelovitosti.

Ponovnim dolaskom u rodni grad nastavlja dijeliti znanje iz joge u više zagrebačkih studija, a najviše kroz individualnu poduku.

Trenutno se školuje za joga terapeuta na The Yoga Therapy Institute, Amsterdam (875h diploma) i na naprednoj je obuci na Zenit Yoga School pod vodstvom Lee Lončar.