Zašto je važno jesti zdravo? Zašto je važno znati koje namirnice točno kombinirati? Koliko naše tijelo i um dobijaju energije zdravom prehranom možete više pročitati na ovoj stranici na kojoj će sve detalje o prehani objašnjavati naša nutricionistkinja Dora Bučan.

Više o Dori:

Dora Bučan rođena je 1989. godine u Zagrebu. Nakon gimnazije upisala je preddiplomski studij Nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Titulu prvostupnice nutricionizma stekla je 2011. godine, nakon čega je na istom fakultetu upisala diplomski studij, također smjer Nutricionizam, kojeg u srpnju 2013. godine, završava i stječe titulu magistra nutricionizma. Tijekom studiranja radila je kao praktikant u nutricionističkom savjetovalištu pri ljekarnama Farmacia, te stekla iskustvo slaganja jelovnika i savjetovanja pacijenata u dijetoterapiji, programima mršavljenja i prehrani sportaša.

Pri završetku studija, počela je raditi kao vanjski suradnik u pekarskoj industriji, na razvoju novih prehrambenih proizvoda, te volontirati u Hrvatskoj interesnoj udruzi ugostitelja, na projektu „Želim jesti zdravo“. Trenutno je pripravnik na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko- dalmatinske županije.  Također, sudjelovala je na projektu „Antibiotička osjetljivost i antimikrobna aktivnost autohtonih starter kultura kao sigurnosnih parametara u proizvodnji svježeg sira “ pri Prehrambeno- biotehnološkom fakultetu, te je istoimeni znanstveni članak objavljen u znanstvenom časopisu „Mljekarstvo“. Sudionica je stručnih kongresa diljem Hrvatske (4. Internacionalni Studentski Kongres u Rijeci, na temu „Prehrana i klinička dijetoterapija“, te kongres na temu „Bolnička prehrana“ na  KBC “Rebro” u Zagrebu i brojni drugi).