JOGA PROGRAMI U NAŠEM CENTRU

U centru provodimo niz različitih programa joge. Može se odabrati onaj koji najviše odgovara vašim potrebama.

1. POČETNIČKA GRUPA

Vježbe na grupi prilagođene su početnicima bez obzira na trenutno fizičko stanje i dob. Na grupi se vježbaju početničke asane (položaji), položaji srednjeg stupnja, pranayame (vježbe disanja) i vježbe opuštanja. Pojedinac se postupno upoznaje sa jogom i osnovnim principima vježbanja u jogi.

Dolazak na početničku grupu se preporučuje svima koji nikada prije nisu radili jogu. Kako pojedinac napreduje može odlučiti da li prijeći u naprednu grupu. Na početničkoj grupi se također radi i dovoljno dinamično tako da neki vježbači već par godina dolaze na početničku grupu.

Vježbe na početničkoj grupi održavaju tijelo zdravim i snažnim, povećavaju mu snagu, gipkost, fleksibilnost, pospješuju cirkulaciju, rad probavnog trakta, kardiovaskularnog i živčanog sustava. Uz to, redovito vježbanje početničkih i srednjih asana postupno povećava energiju i vitalnost tijela te jača imunitet.

2. POČETNIČKA / SREDNJA GRUPA

Radi se isto kao i na početni osim što se brže ide naprijed i radi se malo dinamičnije. Grupa prilagođena kako novim početnicima tako i polaznicima koji su već vježbali jogu. Grupa obuhvaća sve elemente tradicionalne hatha yoge (asana, pranayama, meditacija, mantra (korištenje zvuka) i puja).

3. NAPREDNA GRUPA (Vinyasa flow yoga)

Na naprednoj grupi se radi dinamični stil yoge i on je danas jedan od najraširenijih stilova joge u svijetu. Vinyasa yoga stvara dinamičan “flow” pokreta. Učitelji koji su prvi razvili ovaj pristup odlučili su prilagoditi Ashtanga yogu pojedincima ne pridržavajući se strogo slijeda položaja kao u ashtanga yogi nego učitelj stvara „flow“ pokreta. Vježbe na naprednoj grupi su izražene po fluidnosti pokreta, kreativne i mogu biti fizički izazovne za mnoge polaznike. Na grupi se pojednici upoznaju sa 6 osnovnih pranayama (vježbi disanja) iz joga tradicije te ostalih verzija pranayama proizašlih iz 6 osnovnih pranayama.

Napredna grupa se preporučuje svima koji su već prakticirali jogu, koji su u fizički dobroj kondiciji ili žele malo dinamičnije vježbati. Vježbe na naprednoj grupi razvijaju snagu, samopouzdanje, imunitet i vitalnost te oslobađaju od stresa temeljeno na višem stupnju prakticiranja asana.

4. SLOW FLOW YOGA (regenerativna grupa)

Grupa prilagođena svima koji imaju bilo koji zdravstveni problem ili kojima treba opuštanje od stresa i dinamičnog životnog ritma. Također grupa prilagođena svima koji nisu dugo radili bilo koju vrstu tjelesne aktivnosti ili koji zbog bilo koji iz bilo kojeg razloga ne mogu izvoditi teže vježbe.

5. ASHTANGA INSPIRED CLASS

Dinamičan stil yoge koji se temelji na usklađenom dahu sa nizom položaja i pokreta u specifičnom slijedu. Ashtanga inspired class inspiriran je prvom serijom Ashtanga vinyasa yoge, koja pročišćava cijelo tijelo, uz ponuđene modifikacije i sigurne asistencije.  Pridružite nam se u našoj avanturi s Ivanom Šalov.

   ˝Do your practice and all is coming.˝

Htjeli bi upisati jogu, ali niste sigurni da je to pravo za Vas? Dođite na prvi probni sat nakon kojeg se možete odlučiti da li želite nastaviti ili ne. Više informacija na JOGA UPISI

Fotogalerija Studio One Split Damir Božinović Asana

Yoga is not about self improvement it’s about self acceptance